На окупованому Донбасі у бойовиків відбирають паспорти

На окупованому Донбасі у бойовиків відбирають паспорти

Російсько-окупаційні війська на тимчасово окупованих територіях Донбасу масово вилучають паспорти у бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО з посиланням на дані розвідки.

"Українська розвідка повідомляє, що на територіях терористичних псевдореспублік завершився черговий етап безпрецедентної акції "Здай документи командиру". До участі в обов’язковому порядку залучалися "іхтамнєти", які мають громадянство Росії, а також громадянство інших країн співдружності", - йдеться у повідомленні.

До ранку 22 березня такі бойовики були зобов’язані здати усі документи, що можуть прямо або опосередковано підтверджувати участь "громадян співдружності" у воєнному конфлікті на Донбасі.

"Рішенням командирів 1 та 2 АК російсько-окупаційних військ, здачі підлягають паспорти, договори, водійські посвідчення й банківські картки. У разі відмови від добровільної участі в акції на непокірних чекає ганебне звільнення й депортація на батьківщину", - наголосили у штабі АТО.

У розвідці кажуть, що достеменно не володіють інформацією стосовно повного переліку акційних подарунків для переможців, утім запевняють, що у якості гарантованої заохочувальної відзнаки кожен бойовик отримує квиток на безкоштовну кремацію або два квадратних метри землі з номерною табличкою на просторах Ростовської області.

Це вже не перша подібна акція на теренах псевдореспублік. Вони проводяться із певною періодичністю і, як правило, після затримання українськими військовими чергового бойовика з російською пропискою. Акції вже відбувалися після затримання російських громадян Агєєва та Покусаєва. Як і попередні, нинішня проведена відповідно до вказівки Генерального штабу ЗС РФ. За її перебігом та дотриманням правил усіма учасниками наглядали арбітри з ФСБ.

"Такий суворий контроль не випадковий, адже бойовики не надто воліють прощатися із документами. Усі вони свідомі того, що їхні справжні посвідки є єдиною можливістю дістати квиток на потяг у зворотній бік", - інформує прес-центр штабу АТО.