Артисти симфонічного оркестру та хору Українського радіо урочисто відкрили Cité de la Culture в Національній опері Тунісу

Артисти симфонічного оркестру та хору Українського радіо урочисто відкрили Cité de la Culture в Національній опері Тунісу

Артисти Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо на чолі із художнім керівником, головним диригентом Володимиром Шейком та академічним хором Українського радіо (керівник і диригент Юлія Ткач) 21 березня взяли участь у відкритті національного туніського проекту – Cité de la culture (культурне місто). Подія відбулася за участі перших осіб держави, дипломатичного корпусу, провідних мас-медіа.

"Саме Україна і, зокрема, наші творчі колективи, єдині з поміж інших країн, удостоєні честі стати творчими партнерами та взяти участь у відкритті цього глобального культурного проекту. Приємно радує те, що нас запросило на виступ Міністерство культури Тунісу", – повідомив  народний артист України, художній керівник та диригент симфонічного оркестру Українського радіо Володимир Шейко.

Урочисте відкриття Cité de la Culture в Національній опері Тунісу  транслювало Національне телебачення "Watania 1".

Українських митців привітав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Тунісі і Лівії пан Микола Нагорний.

"Мені надзвичайно приємно, що наші творчі колективи на чолі з туніськими митцями відкрили  таку важливу церемонію під патронатом Президента Тунісу  Mohamed Beji Caied Essebsi та міністра культури Тунісу Mohamed Zinelabidine. Ми горді з того, що саме нас, українців запросили взяти участь у такій визначній події. Це є свідченням того, що Україна велика держава й багата талантами. Радує й те, що Симфонічний оркестр Українського радіо виступає тут вже не вперше, має славу й авторитет",  – підкреслив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Тунісі і Лівії Микола Нагорний.

Шанована публіка Тунісу аплодувала чарівній Emira Dakhlia, відомому тенору Amadi Lagha, Симфонічному оркестру Українського радіо, хору Українського радіо, оркестру Опери Тунісу.

Спільний культурний проект  з творчими колективами України й Тунісу пройшов з великим успіхом.