Схід США потерпає від руйнівних буревіїв з градом, є поранені

Схід США потерпає від руйнівних буревіїв з градом, є поранені

Потужні вітри з градом та зливами, які вже призвели до руйнування десятків будівель, загрожують штатам на сході США.

Найбільшої шкоди станом на вівторок завдано американському штату Алабама, повідомляє Укрінформ.

"Потужні грозові фронти з руйнівними вітрами та крупним градом, а також кілька торнадо очікуються у окремих частинах південного сходу країни в вівторок. Інший циклон з північного сходу принесе сніг, сильні вітри та прибережні повені", - повідомила Національна метеорологічна служба США.

На першу половину вівторка повідомляється про пошкодження принаймні 50 будівель у штаті Алабама. На деяких фото, розміщених в соціальних мережах, видно повністю зруйновані помешкання людей.

На вулицях повалені дерева та опори електрокомунікацій. За офіційною інформацією, в цьому регіоні кілька людей потрапили до лікарень з травмами. Про летальні випадки не повідомляється.

Загалом щонайменше 15 тисяс споживачів залишились без електроживлення в Алабамі у вівторок. Влада на місцях докладає зусиль для того, щоб убезпечити громадян та провести рятувальні роботи у районах, уражених стихією. З цією метою в постраждалі регіони спрямовуються необхідні ресурси штату.

Ввечері вівторка синоптики в цьому регіоні прогнозують торнадо.

На інтерактивних картах метеорологів видно, що шторми охоплять значну частину атлантичного узбережжя США, у тому числі столичний регіон Вашингтона.