На Паризькому книжковому салоні представили брошури про бранців Кремля

На Паризькому книжковому салоні представили брошури про бранців Кремля

Брошури про в’язнів Кремля було представлено на Міжнародному паризькому книжковому форумі.

Вони містять історії про незаконно затриманих РФ українців та відомості про протиправні дії Росії стосовно України та її громадян. Брошури видані українською громадською організацією Ukraine Action, повідомляє Укрінформ.

"Ці брошури містять загальну інформацію та конкретні приклади українців, що незаконно утримуються в Росії та Криму", - розповів український активіст, заступник голови організації Ukraine Action Ігор Решетняк.

За його словами, ідея цього видання - нагадати про беззаконня, які чинить Росія, закликати до сприяння у звільненні кремлівських бранців.

"Наша ідея - навести докази невинуватості в'язнів Кремля та нагадати Франції, батьківщині декларації прав людини і учасниці Нормандського формату, що навіть якщо військова та політична частина Мінську заблокована, можна рухатись в гуманітарних питаннях", - сказав Решетняк.

У брошурі міститься інформація про причини ув’язнення, звинувачення, відомості про долі, професійну діяльність Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олексія Чернія, Віктора Шури, Валентина Вигівського, Миколи Карп’юка, Станіслава Клиха, Олександра Костенка та інших.