"Нова пошта" вимагає припинити силові дії відносно компанії (аудіо)

"Нова пошта" вимагає припинити силові дії відносно компанії (аудіо)

Засновники компанії "Нова пошта" і ще кілька представників вітчизняного бізнесу вимагають негайно припинити силові дії відносно компанії.

Таку заяву вони сьогодні оприлюднили у зв’язку з обшуками, ініційованими Генеральною прокуратурою 16 березня цього року.

З подробицями – Тетяна Сергійчук:

"Один зі співвласників "Нової пошти" В’ячеслав Климов називає дії Генпрокуратури тиском на увесь український бізнес. За отриманою юристами компанії інформацією, судове рішення про обшуки ухвалювалось у закритому режимі, а про кримінальне провадження, що було відкрите 3 місяці тому, підприємство не інформували, каже В’ячеслав Климов.

За словами власників компанії, під час обшуку у головному офісі Нової Пошти з комп’ютерів була вилучена цінна комерційна інформація.

У понеділок Генпрокурор Юрій Луценко обговорив ситуацію на зустрічі з В’ячеславом Климовим. Про це Українському радіо повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган.

На своїй сторінці у фейсбук Генеральний прокурор Юрій Луценко за результатами зустрічі написав: "Ми ознайомили В’ячеслава Климова з численними фактами порушень, які були виявлені в роботі відділень "Нової пошти". Зокрема, це стосувалося пересилання у великих обсягах безакцизних алкогольних товарів і наркотичних речовин.

Ми не тільки знайшли спільну мову, але й розробили спільний план дій. Ця зустріч показала ефективність відкритого діалогу. І правоохоронці, і бізнес з поважним реноме зацікавлені в усуненні правопорушень".

Тетяна Сергійчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!