Україна і Кувейт співпрацюватимуть у військовій сфері

Україна і Кувейт співпрацюватимуть у військовій сфері

Між Україною і Кувейтом підписано низку документів про двостороннє співробітництво за результатами переговорів Президента Петра Порошенка й еміра Держави Кувейт Сабаха Аль-Ахмада Аль-Джабера Ас-Сабаха.

Про це повідомляє прес-служба Глави Української держави.

"Укладення міжурядової Угоди про співробітництво у військовій та інших сферах створить правові рамки для здійснення співробітництва в оборонній сфері, зокрема, в галузі оборонної промисловості та логістики, військової освіти та підготовки персоналу. Сторони також домовились про взаємний обмін розвідувальною та іншою спеціалізованою інформацією, співпрацю між ОПК, постачання озброєння, військової техніки та іншої продукції військового призначення, обслуговування, ремонт та модернізацію військової техніки та обладнання", - йдеться у повідомленні.

Підписаний Меморандум про взаєморозуміння між урядом України та урядом Держави Кувейт про співробітництво у молодіжній сфері, сфері фізичної культури і спорту закріплює намір сторін сприяти розвитку дружніх зв’язків між громадськими молодіжними організаціями, громадськими організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості, а також науково-дослідницькими установами, які займаються проблемами молоді, фізичної культури і спорту України та Кувейту.

Підписано також Меморандум про взаєморозуміння та наукове співробітництво між Національною академією наук України та Кувейтським інститутом наукових досліджень. Документ закріплює домовленість сторін розвивати довгострокове взаємовигідне науково-технічне співробітництво у таких галузях, як екологія, біотехнології, харчові технології, дослідження води, нафтохімія, альтернативні види палива, нанотехнології тощо.

Нагадаємо, Президент України 18 - 19 березня здійснює державний візит до Кувейту. Програмою перебування передбачені переговори глави держави з найвищим політичним керівництвом країни. Петро Порошенко зустрінеться також із керівництвом провідних інвестиційних фондів Кувейту.