Посольство Російської Федерації у Києві заблоковане (аудіо)

Посольство Російської Федерації у Києві заблоковане (аудіо)

Правоохоронці обгородили підходи до будівлі металевими решітками і пропускають всередину лише працівників дипустанови.

Прийшли сюди з акцією протесту і представники націоналістичних організацій: "Правий сектор", "Національний корпус", "Свобода", Національні дружини. З наміром не допустити на територію посольства, де відкрита виборча дільниця, росіян, які хочуть взяти участь у виборах президента Росії.

Репортаж Тетяни Власенко:
 
"Ведмідь із балалайкою та встановлення символічного пам'ятника Путіну, приурочене до проведення російських виборів - неподалік посольства Росії у Києві. Тут же фотовиставка, зафіксованих фактів російської агресії на території України. Усе це влаштували представники націоналістичних організацій: Правий сектор, Свобода, Національний корпус. В Україні агресор не повинен отримати жодного голосу на виборах президента Росії, кажуть активісти.
 
Організувати "коридор ганьби" для охочих проголосувати, як того хотіли активісти, їм не вдалося. Територію навколо посольства заблокували правоохоронці. Перекрили частину дороги - рух транспорту Повітрофлотським проспектом обмежено. Усе це, аби попередити можливі провокації - до будівлі посольства пускають лише дипломатів, каже правоохоронець Сергій Загревич.
 
Кількох росіян, які хотіли взяти участь у виборах президента Росії на території посольства, помітили активісти. Їх до будівлі не пустили, каже речник Нацкорпусу Олександр Алфьоров.

Учасники акції розташувалися біля огорожі, встановленої правоохоронцями на підходах до російського посольства і, за словами Олександра Алфьорова, пікетуватимуть, до закриття виборчих дільниць для голосування. Аби хоч якось зігрітися у цей морозний березневий день, підігнали машину з дровами і розпалюють їх у буржуйках".

Тетяна Власенко. Українське радіо.


Прослухати репортаж:



Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!