"Нову пошту" підозрюють у несплаті податків

"Нову пошту" підозрюють у несплаті податків

Мережа "Нова пошта" складається з понад 2300 відділень, понад 1400 почтоматів для видачі/прийому посилок і 40 сортувально-перевантажувальних терміналів.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що головне слідче управління ГПУ проводить близько 15 обшуків складських і офісних приміщень ТОВ "Нова пошта" в містах Київ, Полтава, Харків і Дніпро, передає ukr.media.

"Всі слідчі дії здійснюються слідчими без залучення спецпідрозділів, у рамках закону. Тому говорити про нанесення збитку інвестиційному клімату в країні не варто", - написала вона. За її словами, слідство підозрює посадових осіб підприємства у зловживанні службовим становищем і ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.2 ст.364, ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, посадові особи групи споріднених компаній надавали злочинні послуги з переведення в готівку коштів і мінімізації податкових зобов'язань. Для цього вони формували податковий кредит з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності. За її словами, якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб Нової пошти не буде отримано, то кримінальне провадження буде закрито.

Зазначимо: "Нова пошта" - це заснована в 2001 році українська компанія, що забезпечує сервіс експрес-доставки документів, вантажів і посилок для фізичних осіб та бізнесу.