Від початку року поліція припинила діяльність 60 організованих злочинних груп

Від початку року поліція припинила діяльність 60 організованих злочинних груп

У нинішньому році поліцейськими розкрито 565 злочинів, учинених у складі організованих злочинних груп.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін, передає 112.ua.

"У  2014 році за перші два місяці було припинено діяльність 44 організованих груп та злочинних організацій (ОГ і ЗО), тоді як за аналогічний період цього року – 60. Кількість викритих поліцейськими банд зросла з трьох у 2014 році до дев’яти – у 2018-му. Також цього року викрито 16 злочинних організацій та організованих груп, причетних до незаконного обігу наркотиків, проти 7-ми – у 2014 році.", - сказав він. За словами Аброськіна, в цілому, за перші 2 місяці поліція припинила діяльність 60 організованих груп і злочинних організацій.

"Серед знешкоджених ОЗГ – сім мали міжрегіональний характер, три – транснаціональний, шість – були створені на етнічній основі. 16 виявлених ОЗГ причетні до незаконного обігу наркотиків, ще 5 – до незаконного обігу зброї", - уточнив Аброськін.

У нинішньому році поліцейськими розкрито 565 злочинів, вчинених у складі організованих груп та злочинних організацій. Також правоохоронцями в цьому році виявлено 236 осіб, які діяли в складі цих ОГ і, при цьому 73 людини із зазначеного числа - взято під варту.

Раніше В'ячеслав Аброськін повідомляв, що за минулий рік на лаві підсудних опинилися 307 членів організованих злочинних угруповань, серед затриманих - 83 організатора. Зловмисники підозрюються у скоєнні понад тисячі кримінальних правопорушень.