В Україні зростає невдоволення аграріїв

В Україні зростає невдоволення аграріїв

В Україні нікому дати пояснень щодо незадовільної роботи МінАПК - країна майже рік живе без міністра.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Сергій Тригубенко, повідомляють Агроновини.

"В нас же навіть немає кого у відставку відправити. Аграрна країна, а вже скоро рік, як живе без міністра. А без міністра – це означає, що і за АЧС, і за незадовільну агрополітику уряду в цілому спитати немає з кого", - написав він, коментуючи вимоги польських фермерів про відставку їх міністра сільського господарства через АЧС.

Нардеп додав, що ситуація із АЧС в Україні є критичною. І допоки уряд зволікає із призначенням міністра АПК, країна терпить мільярдні збитки через хворобу.

"Тільки минулого року неефективні заходи з протистояння АЧС завдали нашим фермерам та галузі збитків у розмірі 12 млн доларів", - зауважив нардеп.

Поряд з цим, неефективність роботи вітчизняного МінАПК констатують і аграрії, і виробники харчової галузі, зазначив С.Тригубенко.

"Буквально минулого тижня сільськогосподарські виробники пікетували Кабмін із вимогою реалізувати підписану аграріями резолюцію та знизити ПДВ на харчові продукти до 7%.

Негативно оцінюють роботу Мінагрополітики і представники молочної галузі: 93,7% виробників молока виступили проти нинішніх програм державної підтримки аграрної галузі", - написав він.