В ООН підтвердили, що Крим – це Україна

В ООН підтвердили, що Крим – це Україна

Відбулося відкрите засідання Ради безпеки ООН щодо російської окупації Криму, скликане делегаціями Швеції, Великої Британії, Нідерландів, Польщі та США за ініціативи України.

Про це повідомляє прес-служба Постійного представництва України при ООН, пише Вголос.

"Переважна більшість держав-членів Радбезу ООН висловила повну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України та наголосила на незаконних діях РФ в Криму. Проведення засідання засвідчило, що тимчасова російська окупація Автономної Республіки Крим і Севастополя продовжує перебувати в полі зору міжнародної спільноти та на активному порядку денному Радбезу ООН", – йдеться у повідомленні.

Засідання Ради Безпеки ООН проходило за формулою Арріа. Такі засідання проводяться з метою надання членам Ради можливість отримати інформацію з того чи іншого питання від широкого кола учасників, які зазвичай позбавлені можливості бути заслуханими Радою Безпеки.

Ці засідання можуть проводитися в закритому (за участю лише членів РБ ООН) та відкритому (для усіх держав-членів ООН) форматах і дозволяють учасниками вести прямий діалог з представниками урядів, міжнародних організацій та недержавними акторами з питань, що входять до сфери компетенції РБ ООН.