США закликали країни НАТО вислати послів РФ

США закликали країни НАТО вислати послів РФ

В якості відповіді на використання Росією хімічної зброї на території Великобританії, всі країни-члени НАТО повинні в знак солідарності відкликати своїх послів із Москви і вислати послів Росії.

До цього закликав Майкл Рубін, дослідник аналітичного центру "American Enterprise Institute", пише "Голос Америки".

"США могли б закрити і російські консульства. Якщо виникне потреба в діалозі, завжди можна звернутися до посла Росії в ООН", - заявив він.

Рубін закликає припинити видавати візи всім громадянам Росії, які пов'язані з її урядом. Подорожі до США, Сполученого Королівства і ЄС повинні бути привілеєм для таких людей, а не правом. Якщо Росія хоче ізолюватися ще більше, ввівши власні візові обмеження, її економіка зазнає втрат, наголошує Рубін.

За його словами, Росія здійснила напад на одного з найближчих союзників США і має за це заплатити. Якщо ж світові політики вдадуться лише до символічних погроз, Путін вважатиме, що йому не тільки зійде з рук вбивство, а й що Захід занадто слабкий, аби реально захищатися.

Нагадаємо: Білий дім досі офіційно не пов'язував Росію з замахом на Скрипаля, проте президент США Дональд Трамп дав знати, що Америка погодиться з висновками Великобританії, як тільки буде ознайомлена з ними.