Британія звинуватила Росію в порушенні Статуту ООН

Британія звинуватила Росію в порушенні Статуту ООН

Делегація Об'єднаного Королівства в ООН заявила про пряму причетність російського уряду до отруєння Сергія Скрипаля та його доньки і звинуватила Москву в порушенні статті 2 Статуту ООН.

З відповідною заявою виступив представник Об'єднаного Королівства при ООН під час засідання Ради Безпеки, присвяченого інциденту в Великій Британії, повідомляє Укрінформ.

"Під час розслідування ми дійшли висновку, що пан Скрипаль та його донька були отруєні з використанням нервово-паралітичного газу військового призначення "Новачок", який був розроблений в Росії. Це не та зброя, яку може виготовити недержавний суб'єкт. Він тому й небезпечний, що вимагає найвищого рівня державних лабораторій та експертного досвіду", - наголосив представник Великої Британії.

Він зазначив, що в Лондоні бачать лише два логічних пояснення цього інциденту: або це прямий напад на державу з боку Росії, або Росія втратила контроль над нервово-паралітичним газом, який виготовила сама. Москва не надала жодних пояснень, зауважив дипломат.

Він поінформував, що від дії невибіркової атаки з бойовим газом постраждали сотні британських громадян. Представник делегації Великої Британії також звинуватив Росію в тому, що вона не надала відомостей про наявність хімічних речовин за програмою "Новачок", як того вимагали міжнародні домовленості.

Дипломат резюмував: британський уряд не робить поспішних висновків. Ретельне та уважне розслідування триває.