Великобританія оголосила бойкот ЧС-2018 в Росії

Великобританія оголосила бойкот ЧС-2018 в Росії

Велика Британія оголосила бойкот ЧС-2018 в Росії після отруєння Скрипаля.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей підтвердила, що міністри і члени королівської родини не будуть присутні на Чемпіонаті світу з футболу, який повинен відбутися цього літа в Росії, повідомляє The Independent.

Тереза Мей у середу, 14 березня, звернулася до депутатів.

"Не буде присутності міністрів і навіть членів королівської сім'ї на Чемпіонаті світу в цьому році в Росії... Російська держава стала винною у замаху на вбивство", - сказала вона. При цьому вона зазначила, що Велика Британія не буде припиняти діалог з Російською Федерацією, але після атаки із застосуванням хімічної зброї відносини між країнами не будуть колишніми. Крім того, вона оголосила про припинення всіх запланованих двосторонніх угод на високому рівні.

Зокрема, це скасування запрошення міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова відвідати Великобританію.

Раніше уряд Великобританії розглядав варіант колективного бойкоту Чемпіонату світу з футболу, який відбуватиметься цього літа в Росії, у випадку, якщо буде доведена причетність Москви до отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля.

Зазначимо, сьогодні Великобританія офіційно підтвердила застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новачок". Також офіційний Лондон назвав інцидент "невибірковим і безвідповідальним нападом на Сполучене Королівство, внаслідок якого життя невинних цивільних осіб зазнало ризику".

Після цього було прийнято рішення британським урядом вислати 23-х російських дипломатів через замах на Сергія Скрипаля. На те, щоб виїхати за межі Великобританії, російським дипломатам дали тиждень. Крім того, Лондон з цієї ж причини посилить перевірки на митниці і контроль приватних літаків.

Нагадаємо, що 4 березня Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері. Його й дочку доставили до лікарні з ознаками отруєння невідомою речовиною. У Британії вважають, що він був отруєний колишнім офіцером ГРУ РФ, нинішнім депутатом Держдуми Андрієм Луговим, який діяв за наказом керівництва Росії.