Ветерани і бійці батальйону Кульчицького вшанували пам'ять своїх побратимів (аудіо)

Ветерани і бійці батальйону Кульчицького вшанували пам'ять своїх побратимів (аудіо)

Сьогодні - у День українського добровольця ветерани і бійці батальйону оперативного призначення імені Героя України Сергія Кульчицького вшанували пам'ять своїх полеглих побратимів. Зокрема, поклали квіти до меморіального знаку пам'яті Героїв Небесної сотні у центрі Києва.

Нагадаємо, батальйон утворився у 2014-му році як добровольче формування Національної гвардії із учасників Самооборони Майдану.

Говорить боєць батальйону Валентин із позивним Козак


Нагадаємо, після незаконної анексії Криму Росією у березні 2014 року приблизно 500 добровольців Самооборони Майдану вирішили стати резервістами щойно створеної Національної гвардії. Їх бойовим навчанням та злагодженням керував начальник Управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Нацгвардії Сергій Кульчицький. За кілька місяців - у травні того ж року - він загинув біля гори Карачун під Слов'янськом на Донеччині при падінні вертольота, збитого проросійськими бойовиками з ПЗРК.

Народний депутат Богдан Матківський - заступник сотника Дванадцятої Сотні Майдану, а потім - доброволець, командир 2 взводу 2 роти Першого батальйону Національної гвардії, розповідає, що після Революції гідності, коли виникла загроза існуванню держави, рішення було одне - разом зі своєю майданівською сотнею захищати Україну.

Прослухати

Бійці батальйону імені Сергія Кульчицького також вкотре закликали до справедливого розслідування справи Віталія Марківа - військовослужбовця цього ж батальйону. Нагадаємо, із червня 2017 року він перебуває під арештом в Італії за звинуваченням у вбивстві італійського журналіста під час бойових дій на Донбасі. За висновками ж Українських правоохоронних органів, італійський фотокореспондент загинув унаслідок обстрілів із тих видів зброї, яких не було на озброєнні підрозділу у якому служив Віталій Марків.

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!