Тереза Мей: за отруєнням Скрипаля стоїть Росія

Тереза Мей: за отруєнням Скрипаля стоїть Росія

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія "з високою ймовірністю" відповідальна за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це вона сказала, виступаючи у британському парламенті, повідомляє WSJB.

"Мей сказала законодавцям у своєму виступі в парламенті, що Росія "з високою ймовірністю" несе відповідальність за отруєння Сергія Скрипаля, колишнього російського офіцера військової розвідки, якого засудили за шпигунство на користь Британії", - йдеться у повідомленні.

За словами Мей, Скрипаля отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, вироблену в Росії. Йдеться про речовини класу "Новачок", які розроблялися в СРСР із 1970-х років, уточнила прем'єр-міністр.

Вона додала, що російського посла у Британії викликали для надання пояснень, яким чином ця речовина потрапила до міста Солсбері, де були отруєні Скрипаль і його донька.

Мей наголосила: якщо буде доведено, що за спробою вбивства екс-шпигуна стояла Москва, уряд Британії вважатиме це незаконним використанням сили з боку Росії, а британський парламент детально розгляне відповідь Російській державі.

Нагадаємо, 4 березня у Солсбері була здійснена спроба вбивства 66-річного екс-працівника ГРУ Сергія Скрипаля та його 33-річної доньки Юлії. Вони були госпіталізовані, однак досі перебувають у стані коми. Крім них, постраждало ще понад 20 осіб.

Скотленд-Ярд вважає отруєння замахом на вбивство, вчиненим за допомогою нервово-паралітичної речовини.