Упродовж квітня в Україні відбуватимуться заходи фестивалю "Французька весна" (аудіо)

Упродовж квітня в Україні відбуватимуться заходи фестивалю "Французька весна" (аудіо)

"Французька весна" цього року уп’ятнадцяте прийде в Україну. Заходи фестивалю упродовж квітня відбуватимуться у Києві, Бердичеві, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Львові, Одесі, Рівному і Харкові.

Про інші деталі - наша кореспондентка Тетяна Ковальчук:

"На Софійській площі у Києві 31 березня відбудеться унікальний перформанс – прем’єра вуличної вистави "Повітря", у якій поєдналися таланти французького композитора, люксембурзького диригента та українських режисера, музикантів і художників. В Україні виставу покажуть лише один раз - під час відкриття. Далі франко-український мистецький витвір покажуть в інших країнах, розповідає  виконавчий директор Французького інституту в Україні Матьє Арден.

Цього року вперше Французька весна не тільки знайомитиме українців з французькою культурою, а й включатиме спільні франко-українські мистецькі проекти, розповів перший заступник директора департаменту культури Київської міської адміністрації Сергій Анжияк.

У дев’ятьох містах України у межах Французької весни, як і у попередні рокИ, буде представлено "довгі ночі короткого метру", тобто короткометражного кіно. Розповідає радник з питань культури та співробітництва Посольства Франції в Україні Анн Дюрюфле.

Вуличне мистецтво, кінопрем’єри, фотовиставки, театральні вистави, майстер-класи кондитерів, музика, дитяча література та багато іншого передбачено в календарі цьогорічної Французької весни. 26 квітня відбудеться ярмарок вакансій для молодих українських фахівців та студентів, які шукають роботу.

Як повідомив виконавчий директор Французького інституту в Україні Матьє Арден, цього року організатори витратять на Французьку весну 200 тис євро, 90% з яких - це приватні спонсорські кошти".

Тетяна Ковальчук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!