США більше не мають сумнівів щодо участі Росії в конфлікті на Донбасі

США більше не мають сумнівів щодо участі Росії в конфлікті на Донбасі

До конфлікту на Сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України.

Про це заявив тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміан, реагуючи на виступ російської делегації під час засідання ОБСЄ, інформує "Голос Америки".

"У світлі одного з коментарів, зроблених російським колегою стосовно спецпредставника США Курта Волкера та заяви російського делегата про те, що призвело до конфлікту в Україні, я хочу навести чотири прості пункти: що призвело до теперішньої кризи, яку ми маємо в Україні - порушення Росією українського суверенітету. Що призвело до конфлікту в Україні - порушення Росією незалежності України. Що призвело до поточного конфлікту в Україні - Росія підтримує теперішній конфлікт там і продовжує становити найбільшу загрозу регіональній стабільності та безпеці. Всупереч поглядам, висловленим російським делегатом, до конфлікту на Сході України призвело порушення Росією територіальної цілісності України", - заявив він.

Гаррі Каміан додав, що це повторення і продовження порушень ряду найважливіших принципів та зобов’язань, які ми маємо в ОБСЄ.