Єврокомісія започатковує нову програму макрофінансової допомоги для України

Єврокомісія започатковує нову програму макрофінансової допомоги для України

Європейська комісія офіційно затвердила і внесла пропозицію щодо започаткування нової програми макрофінансової допомоги України обсягом мільярд євро.

Про це йдеться на сайті керівної інституції ЄС.

"Єврокомісія схвалила пропозиції щодо нової програми макрофінансової допомоги для України обсягом до 1 млрд євро з метою економічної стабілізації та проведення структурних реформ", - заявили у Єврокомісії.

Пропозиції внесені на запит керівництва України, що обговорювалися напряму між Президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і Президентом України Петром Порошенком.

Наголошується, що усі транші фінансової допомоги, включаючи перший, можуть бути здійснені після виконання українською стороною визначених умов. Йдеться про імплементацію економічних реформ та подальші кроки з інтенсифікації боротьби з корупцією.

Як наголосив віце-президент Єврокомісії з питань євро та фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс, відновлення програми макрофінансової допомоги є виконанням з боку ЄС своїх зобов’язань на благо українців.

В ЄС нагадали: загальний обсяг зобов’язань із надання Україні макрофінансової допомоги на реалізацію реформ визначений у розмірі 12,8 мільярда євро, з них 2,8 мільярда вже надано.