МЗС України: проти організаторів "виборів Путіна" в Криму запроваджуватимуться санкції

МЗС України: проти організаторів "виборів Путіна" в Криму запроваджуватимуться санкції

У МЗС України заявили, що будуть дуже серйозно реагувати на вибори президента Росії в окупованому Криму.

Про це заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила в ефірі 5 каналу.

"Ми будемо реагувати, і дуже серйозно, так як у нас є цілий масив договорів, включаючи великий договір. Це буде черговим істотним порушенням цього договору. Думаю, реакція не примусить довго чекати", – сказала Олена Зеркаль. За її словами, спочатку це буде політична реакція.

"Ми відпрацьовуємо весь цей спектр людей, які є колаборантами, беруть участь у виборчих комісіях, допомагають проведенню виборів. І так само, як ми реагували на вибори в Держдуму, ми будемо реагувати зараз. Тоді у нас спрацювала домовленість з литовцями, які внесли цих людей в санкційні списки, і литовські списки використовуються для всієї Шенгенської зони... Складно застосувати санкції до якоїсь частини населення Криму. Це буде проблематично. А що стосується тих, хто бере участь безпосередньо у виборчому процесі, членів виборчкомів – так, це буде санкційний режим", – заявила вона.

Зазначимо, провідні міжнародні організації, зокрема ПАРЄ, ОБСЄ, ЄС відмовилися відправляти своїх спостерігачів у анексований Крим, територія якого є українською.

Президент України Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство не визнавати проведення виборів президента РФ на території окупованого Криму.