"Газпром" запропонував "Нафтогазу" дату для переговорів про розірвання контрактів

"Газпром" запропонував "Нафтогазу" дату для переговорів про розірвання контрактів

Російська газова компанія "Газпром" запропонувала НАК "Нафтогаз України" дату для проведення переговорів про розірвання контрактів на поставку і транзит газу.

Про це заявив заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв, передає РБК.

"Щодо питання розірвання контрактів на поставку і транзит газу я хотів би прокоментувати, що "Газпром" не тільки направив 5 березня повідомлення "Нафтогазу України" щодо початку процедури розірвання контрактів, але і запропонував дату необхідної для цього зустрічі сторін", - сказав Медведєв, але не назвав при цьому конкретної дати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" направив "Нафтогазу" повідомлення про розірвання контрактів на постачання і транзит газу. До цього глава російської компанії Олексій Міллер заявляв, що "Газпром" починає в Стокгольмському арбітражі процедуру розірвання контрактів з "Нафтогазом України". Він також заявив, що арбітраж виніс рішення по транзиту на користь "Нафтогазу" нібито у зв'язку з тим, що в Україні "різко погіршилася економічна ситуація". "Ми категорично проти того, щоб за наш рахунок вирішувалися економічні проблеми України. Продовження дії контрактів для "Газпрому" - економічно недоцільно і невигідно", - сказав Міллер.