Україна може приєднатися до центру енергетичної безпеки НАТО

Україна може приєднатися до центру енергетичної безпеки НАТО

Україна може приєднатися до центру енергетичної безпеки НАТО в 2018 році.

Про це на інноваційному форумі з інформаційно-комунікаційних технологій повідомила заступник голови Міністерства енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Наталія Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В цьому році в аналітичній сфері з точки зору енергетичної безпеки було зроблено дуже багато. Одним з важливих напрямків енергетичної Стратегії є розвиток кібербезпеки. Ми всі минулого року відчули, що це дуже важливо. В цьому році ми очікуємо приєднання до центру енергетичної безпеки НАТО ", - заявила Бойко.

Вона також назвала пріоритетом забезпечення кібербезпеки об'єктів інфраструктури. "Ми розуміємо, що загроза як така буде посилюватися, тому будуть формуватися нові механізми реагування ", - зазначила Бойко.

У той же час посол Литви в Україні Маріус Януконіс зазначив, що країнам слід використовувати всі можливості, які надають ЄС і НАТО у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен назвала кібератаки найбільшою загрозою світовій стабільності.