Коли можна буде спостерігати Блакитний Місяць у березні

Коли можна буде спостерігати Блакитний Місяць у березні

31 березня відбудеться другий повний Місяць за місяць, який має назву Блакитний Місяць.

Про це повідомляють Українські новини.

Повний Місяць 31 березня відбудеться о 14:35 за київським часом.

Багато людей ставляться до кожного повного Місяця з побоюванням і переживають, чи не вплине на їх здоров'я і психіку це астрономічне явище. Однак такі переживання марні. Дослідження показали, що повний Місяць не впливає на поведінку людини і стан її здоров'я.

Деякі люди вважають, що в цей період загострюються психічні розлади, але повний Місяць і супермісяць не викликає більшу кількість випадків госпіталізації в психіатричну лікарню, ніж зазвичай.

Крім того, не підтвердилися під час досліджень припущення і про те, що в період повного Місяця трапляється більше вбивств і інших злочинів, дорожньо-транспортних пригод, ніж у будь-який інший час.

Що стосується явища "супермісяць", яке відбувається в момент максимального зближення Місяця з Землею, воно буде зменшуватися в подальшому майбутньому, оскільки Місяць повільно віддаляється від орбіти Землі, рухаючись кожен рік на 3,8 сантиметра від планети.

Вчені підозрюють, що при утворенні Місяць перебував на відстані 22,530 кілометрів від планети, а зараз ця відстань становить приблизно 384 402 кілометри.