Чергове гучне отруєння у Британії: Лондон обіцяє відповісти

Чергове гучне отруєння у Британії: Лондон обіцяє відповісти

Британія рішуче відповість, якщо встановить причетність Росії до отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це заявив у парламенті міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон, інформує "Reuters".

"Зараз багато спекуляцій у тривожній справі щодо інциденту в Солсбері, де 66-річний чоловік Сергій Скрипаль і його 33-річна донька Юлія були знайдені в непритомному стані. Незважаючи на те, що це неправильно робити попередні висновки в розслідуванні, я хочу заспокоїти парламент. Якщо будуть знайдені докази причетності держави, тоді уряд її Величності відповідно й рішуче відреагує", - наголосив він.

Наразі колишній російський шпигун Скрипаль перебуває в критичному стані через ймовірне отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він мешкав останнім часом.

Цей інцидент стався через 8 років після вбивства колишнього російського агента Олександра Литвиненка, якого отруїли радіоактивним полонієм у лондонському готелі.

Нагадаємо, Скрипаль є відставним офіцером військової розвідки в Росії. У 2006 році в РФ його засудили на 13 років за шпигунство на користь Британії. Його звинуватили в передачі таємної інформації розвідці Великої Британії про російських шпигунів, які працюють під прикриттям у Європі.