Гаряча вода для киян може стати розкішшю

Гаряча вода для киян може стати розкішшю

Через 200-мільйонну заборгованість компанії ПАТ "Київенерго", в Києві може бути припинене гаряче водопостачання.

Про це попереджає "Київгаз" на своїй сторінці у Facebook.

"Заборгованість, що наразі перевищує 200 мільйонів гривень, створює значні ризики для газорозподільної компанії, що унеможливлює подальшу співпрацю в умовах систематичної несплати та подальшого накопичення боргу. Через наявну заборгованість "Київенерго" знову залишить столицю без гарячої води", - йдеться у повідомленні.

Борги утворюються не через неплатежі киян. Кияни сплачують за комунальні послуги, а "Київенерго" не розраховується із власними постачальниками, привласнюючи отримані від киян грошові кошти, наголосили в "Київгазі".

Третій день поспіль представники трудового колективу ПАТ "Київгаз" збираються під центральним офісом ПАТ "Київенерго", протестуючи проти боргів "Київенерго", які дедалі зростають. Компанія "Київгаз" просить КМДА втрутитися в цю ситуацію.

Нагадаємо, з 27 квітня 2018 року, після розірвання договору столиці з ПАТ "Київенерго", комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийме на баланс теплові мережі Києва. Майно може відійти столиці разом із 2,6-мільярдним боргом "Київенерго".

Водночас "Київенерго" залишить за собою функції постачання і розподілу електроенергії. Тим часом НКРЄ з 1 квітня збільшила тарифи ПАТ "Київенерго" в сфері постачання і розподілу електроенергії на 35 - 90%.

У серпні 2017 року Фонд держмайна України продав компанії "Ornex", що входить до Групи СКМ та контролюється Рінатом Ахметовим, державний блокуючий пакет пакет акцій "Київенерго".