Роман Сущенко і його адвокат вивчили всі матеріали справи

Роман Сущенко і його адвокат вивчили всі матеріали справи

Незаконно заарештований у Москві кореспондент Укрінформу Роман Сущенко і його адвокат Марк Фейгін закінчили ознайомлення з усіма матеріалами слідства.

Про це адвокат повідомив у коментарі Укрінформу.

"У п'ятницю мій підзахисний і я підписали протокол про закінчення ознайомлення з матеріалами справи. Після цього ще була моя заява, що ми не визнаємо провини. Роман Сущенко підтвердив це, а також те, що він не свідчитиме", - сказав Фейгін.

За його словами, далі матеріали справи й обвинувальний висновок, підготовлений слідством, надійдуть у російську прокуратуру. Прокуратура або затверджує обвинувальний висновок, або повертає його слідству на доопрацювання. Проте, за словами Фейгіна, "шанси на другий варіант нульові". Затвердивши обвинувачення, прокуратура передає всі матеріали до суду. В даному випадку, це Мосміськсуд. І той призначає першу дату - попередніх слухань. "З приводу дат усіх цих подій зараз - повна невизначеність. Ніяких припущень робити не беруся", - уточнив адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунено звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін тримання під вартою Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Судові засідання по справі Сущенка, скоріш за все, розпочнуться у березні.