У Києві презентували проект "Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики" (аудіо)

У Києві презентували проект "Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики" (аудіо)

Лідерів громадських організацій та представників органів місцевого самоврядування навчатимуть, як працювати з молоддю.

Сьогодні у Києві презентували проект "Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики". Освітня програма  передбачає 200 годин лекцій та практичних занять, після чого буде  розроблено стратегію розвитку молодіжної політики територіальних громад.  

Докладніше – Віолетта Карлащук:

"Українська молодь дедалі частіше замислюється про життя за кордоном, адже не може реалізувати себе на батьківщині, - каже голова Громадської організації "Освітньо-аналітичний центр розвитку громад" Максим Черкашин. За його словами, децентралізація може заохотити молодь залишатися в Україні і в своїх громадах. Однак, каже Максим Черкашин, кадрів у сфері молодіжної політики бракує.

В Україні необхідно посилити роль молоді у житті громад - додає представниця  Програми "U-LEAD з Європою" Астрід Коль. За її словами, реалізація освітніх проектів сприятиме збільшенню участі молодих людей у громадах.

Передбачається, що у навчальному процесі проекту "Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики" участь братимуть провідні  науково-педагогічні працівники, керівники та менеджери громадських організацій, народні депутати, - говорить доцент одного із університетів, який долучився до реалізації проекту, Олександр Квасовський. За його словами, навчальна програма розрахована на три сесії.

Проект у пілотному форматі реалізовуватиметься в кількох областях західної України, в перспективі планується охопити всю країну, - сказав Олександр Квасовський. Таким чином, додає він, це дозволить сформувати когорту висококваліфікованих працівників служб у справах молоді".

Віолетта Карлащук. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!