Міжпарламентська рада "Україна - НАТО" відкрилася в Одесі

Міжпарламентська рада "Україна - НАТО" відкрилася в Одесі

В Одесі розпочалося засідання Міжпарламентської ради "Україна - НАТО".

Предметом обговорення стали актуальні проблеми співробітництва між Україною та НАТО, оцінки виконання Річної національної програми співробітництва "Україна - НАТО" в 2017 році, розбудова Збройних сил України і нарощування російської військової спроможності в Чорному морі, повідомляє  Укрінформ.

У засіданні беруть участь перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, член Парламентської асамблеї НАТО, канадський сенатор Рейнелл Андрейчук, члени уряду України Іванна Климпуш-Цинцадзе та Володимир Черниш.

"Засідання Міжпарламентської ради відбувається у трагічні дні четвертої річниці агресії, вчиненої Росією проти України. Березневі події, пов'язані з порушенням Росією поставок газу до країн ЄС, свідчать про те, що Росія залишається осередком небезпеки на європейському континенті. Тому є такими актуальними завдання зміцнення обороноздатності України та єдності дій учасників НАТО.  Члени парламенту ухвалили останнім часом низку законодавчих актів, що зміцнюють фундамент ЗСУ та інших силових структур", - зазначила Ірина Геращенко.

За словами Климпуш-Цинцадзе, у рамках виконання Річної національної програми співробітництва Україна-НАТО в 2017 році реалізовано 307 важливих заходів, що служать зміцненню оборонного співробітництва.

У програмі  заходів Міжпарламентської ради "Україна - НАТО" - відвідання учасниками засідання однієї з військово-морських баз ЗСУ, де вони оглянуть її інфраструктуру, поспілкуються з командуванням та корабельним складом, відвідають флагман ВМС ЗСУ - фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Окрім того, учасники Міжпарламентської ради "Україна - НАТО" проведуть зустрічі зі студентами та викладачами Одеського національного університету імені Іллі Мечникова та представниками неурядових організацій.