Росія не видаватиме США підозрюваних хакерів

Росія не видаватиме США підозрюваних хакерів

Уряд РФ не видаватиме США росіян, яких Вашингтон обвинувачує у хакерських атаках у період передвиборної кампанії 2016 року.

Про це президент РФ Володимир Путін заявив в інтерв'ю американському телеканалу NBC, повідомляє "Інтерфакс".
 
"Я знаю, що вони не представляють російську державу, російську владу. Що саме вони робили, поняття не маю. Якщо вони і зробили щось, то нехай американські колеги нададуть нам матеріали, деталі і дані, ми їх вивчимо", - сказав Путін.
 
На питання про те, чи екстрадує їх Росія, Путін відповів: "Ніколи... ніколи Росія не екстрадує своїх громадян, так само як і США".
 
Нагадаємо, 16 лютого Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення у втручання в американські президентські вибори у відношенні 13 громадян Росії. За даними слідства, всі обвинувачені є співробітниками Агентства інтернет-досліджень, що  базується в Санкт-Петербурзі. Серед обвинувачених також бізнесмен Євген Пригожин, якого в США пов'язують з агентством.
 
Цих осіб обвинувачують у "змові з метою шахрайства проти США", у "змові з метою шахрайства з використанням електронних засобів передачі даних і для банківських махінацій", а також "у розкраданні персональних даних за обтяжувальних обставин".