В Італії стартують вибори в обидві палати парламенту

В Італії стартують вибори в обидві палати парламенту

У неділю в Італії пройдуть загальні парламентські вибори.

Про це повідомляє Укрінформ.

Виборчі дільниці будуть відкриті з 7:00 за місцевим часом до 23:00. В рамках голосування італійці оберуть 630 членів нижньої палати парламенту і 315 - верхньої.

Для голосування виборцям видадуть два бюлетені - один жовтий, для вибору сенаторів, інший рожевий - для вибору членів нижньої палати парламенту. Отримати жовтий листок зможуть тільки виборці у віці від 25 років, громадяни молодші цього віку обирати сенаторів не мають права.

В цілому виборче право в Італії гарантується з 18 років. Прийняти участь у голосуванні в цілому зможуть більше 46 мільйонів чоловік, проголосувати за сенаторів мають право понад 42 мільйони осіб.

У 2017 році в Італії був прийнятий новий закон, який вводить змішану виборчу систему. В результаті реформи 232 депутати обиратимуться в одномандатних округах за мажоритарною системою, ще 386 отримають свої мандати за пропорційною системою. 12 депутатів будуть обрані італійцями, які проживають за кордоном. 193 сенатора будуть обрані за мажоритарною системою, 116 - за пропорційною, шестеро обираються італійцями з-за кордону.