СБУ запобігла ввезенню до України книжкової продукції з Росії

СБУ запобігла ввезенню до України книжкової продукції з Росії

Співробітники Служби безпеки України і Митної служби заблокували в Сумській області нелегальне ввезення до України книжкової продукції з території Росії, що підлягає обов'язковому ліцензуванню Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Правоохоронці встановили, що відвантаження друкованої продукції здійснювалося в Москві після оплати та узгодження відповідного переліку видань з боку українських замовників", - наголошується в повідомленні.

Ділки нелегально переправляли книги на територію України поза пунктами митного контролю. Для цього вони приховували "вантаж", зокрема із зразками антиукраїнського характеру, у пасажирських потягах російської залізниці. Згодом книги повинні були потрапити до Києва для подальшої реалізації.

Оперативники СБУ задокументували два епізоди нелегального ввезення з території держави-агресора друкованої продукції на майже мільйон гривень.

Зазначимо, всі видання, зазначені у переліку вилучених видань, вважаються ввезеними на митну територію України без відповідного дозволу, наголошують у Держкомтелерадіо.