У Маріуполі патрульні навчилися мови жестів (аудіо)

У Маріуполі патрульні навчилися мови жестів (аудіо)

Патрульні поліцейські з навичками мови жестів почали працювати в Маріуполі на Донеччині.

Наша кореспондентка Людмили Кузьменко дізнавалася, наскільки впевнено тепер почуваються патрульні при спілкуванні з людьми з вадами слуху:

"Інспектор патрульної поліції лейтенант Костянтин Орлов – із самого першого набору працівників патрульної поліції, який в Маріуполі прийняв присягу 30 травня 2016 року. За час роботи доводилося потрапляти у різні ситуації. Так приходив професійний досвід і впевненість в роботі. Тепер, після навчання на курсах, організованих громадською організацією "Фонд Довіра" під керівництвом Анжели Тимченко, Костянтин може спілкуватися з людьми із вадами слуху мовою жестів.

Навчання проходило на курсах під керівництвом досвідчених педагогів. Закріплення практичних навичок – у спілкуванні з вихованцями маріупольської школи-інтернату для дітей зі зниженим слухом. 15 патрульних поліцейських отримали початкові знання та навички. Цього достатньо для встановлення контакту із потерпілим з вадами слуху, вважає Костянтин.

Після встановлення такого контакту, коли людина заспокоїться і відчує себе у безпеці, далі можна для більш складної розмови скористатися папером та ручкою, говорить Костянтин. Він має намір вдосконалювати навички мови жестів і дактильної абетки, навчати цьому своїх колег. Тепер у кожній роті патрульних поліцейських Маріуполя є випускники курсів, і за графіком роботи у будь-якій зміні цілодобово вони допомагатимуть колегам у взаємодії із людьми з вадами слуху".

Людмила Кузьменко. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!