Парламент Каталонії відмовився підтверджувати декларацію про незалежність

Парламент Каталонії відмовився підтверджувати декларацію про незалежність

Парламент Каталонії затвердив резолюцію, що засуджує усунення Карлеса Пучдемона з посади голови уряду автономії, і відмовився голосувати за підтвердження проголошення незалежності 27 жовтня.

Про це повідомляє AFP.

"Парламент більшості в Каталонії у четвер засудив мадридський перехід до авторитаризму і захистив поваленого лідера Карлеса Пудчемона, схваливши свою першу резолюцію після грудневих виборів", - йдеться в повідомленні. В ухваленій декларації наголошується, що Пучдемон є "законним" кандидатом на пост президента регіону.

У документі також зазначається, що уряд регіону підтримує ідею незалежності Каталонії, але не підтверджує декларацію про незалежність від 27 жовтня.

Нагадаємо: 1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, понад 90 відсотків учасників якого підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43%.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив уряд Каталонії після того, як парламент регіону прийняв декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд ввів пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прибічники незалежності.