РНБО підтримує посилення вимог для надання громадянства України

РНБО підтримує посилення вимог для надання громадянства України

Рада національної безпеки і оборони підтримала необхідність обмеження підстав для надання громадянства України і запропонувала Президентові внести на розгляд Верховної Ради відповідний законопроект.

Таке рішення ухвалено під час засідання РНБО 1 березня, повідомляє прес-служба відомства.

"Рада національної безпеки і оборони України підтримала проект закону України "Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" та запропонувала Президентові України внести його на розгляд Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначили в РНБО, враховуючи зростання загроз національній безпеці України, пов'язаних з зовнішньою міграцією в умовах російської агресії, Радбез України розглянув пропозиції щодо удосконалення процедур та посилення контролю за набуттям громадянства України. Йдеться про обмеження і більш чітке визначення підстав для набуття громадянства України, посилення відповідальності за порушення у цій сфері.

Таким чином, за даними прес-служби, "Кабінету Міністрів доручено подати законопроект щодо запровадження механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду громадян держав міграційного ризику, у тому числі Російської Федерації, з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну, вжити заходів з удосконалення механізму координації державної політики у сфері інтегрованого управління кордонами, контролю за перебуванням іноземців на території України та протидії нелегальній міграції".

Зазначимо, Президент Петро Порошенко на засіданні РНБО заявив, що Україна має жорсткіше перевіряти підстави для набуття громадянства.