Перший день весни в Україну прийшов зі снігопадами (аудіо)

Перший день весни в Україну прийшов зі снігопадами (аудіо)

Сьогодні не працювали аеропорти у шести містах, - повідомили у прес-центрі Державної служби з надзвичайних ситуацій. Через негоду понад 160 населених пунктів залишилися знеструмленими у Харківській, Донецькій, Херсонській, Дніпропетровській, Сумській, Кіровоградській областях.

Докладніше – Віолетта Карлащук:

"У Києві упродовж дня майже не припинявся снігопад. Під час засідання Київради мер Віталій Кличко повідомив, що за одну ніч проти четверга випало 20 сантиметрів снігу, на київський вулицях задіяно понад 600 одиниць снігоприбиральної техніки. Якщо до п’ятниці погода не поліпшиться, звертатимуться по допомогу у розчищенні снігу до Міністерств оборони та внутрішніх справ. На підприємствах рекомендовано скоротити робочий день, щоб зменшити навантаження на транспорт, - говорить Віталій Кличко.

В Одесі через негоду школи не працюють з 27 лютого і канікули продовжили до другого березня включно. На Кіровоградщині через сильний сніг і хурделицю не навчається половина школярів області. На три дні зупинили рух усіх шкільних автобусів та скасували масові заходи в закладах освіти, Говорить начальник управління освіти облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Через рясні снігопади за рішенням Дніпровської міськради тимчасово заборонено в’їзд великовагового транспорту в обласний центр. За даними міського департаменту благоустрою, уночі дороги прибирали більш як півсотні снігоочисних машин. По всій Дніпропетровській області рятувальники витягли із заметів 6 автомобілів швидкої допомоги та 32 вантажних автомобілі, більше десятка – легкових. Понад  сорок  населених пунктів залишилися без електроструму, говорить начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Руслан Мураль.

Лютий у цьому році, попри похолодання у другій половині, виявився теплішим за норму, - розповів Українському радіо Директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, Олександр Косовець.

За прогнозами Укргідрометцентру, у п’ятницю на заміну рясному снігу в Україні посиляться морози: до мінус двадцяти градусів вночі і до мінус 12-ти вдень".

Віолетта Карлащук. Українське радіо

Прослухати репортаж

 

 Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!