Ілон Маск хоче створити глобальний Інтернет

Ілон Маск хоче створити глобальний Інтернет

Ілон Маск хоче створити глобальний Інтернет, доступний усім людям на планеті.

Про це повідомляє ICTV.

Доступ до мережі по всій Землі забезпечуватимуть майже 12 тисяч низькоорбітальних супутників. Два тестових Маск вже успішно запустив минулого тижня.

Загалом для побудови глобального Інтернету Маск хоче доставити у космос 12 тисяч таких супутників. Це втричі більше, ніж є на Земній орбіті зараз. В обмеженому режимі “глобальний Інтернет” може запрацювати вже у 2020 році, коли на орбіті буде 800 супутників.

Проект Маска дозволить забезпечити доступом до швидкісного Інтернету навіть ті регіони, де його не було ніколи взагалі. Комусь здасться дивним, але навіть у США 15 мільйонів громадян живуть без Інтернету.

Вартість проекту – 10 мільярдів доларів. До 2025 року дохід SpaceХ від глобальної роздачі Інтернету очікується у 30 мільярдів.

Правду кажучи, Маск не перший, хто хоче створити всепланетну Інтернет-мережу. Про схожі плани раніше заявляв засновник Facebook Марк Цукерберг.

У Європі триває робота над проектом вихідців з компанії Google під назвою OneWeb. У планах проекту – запустити 720 низькоорбітальних супутників. Не так масштабно, як у Маска, але достатньо, щоб налякати Росію. Там зіграли на випередження і розробили спеціальні глушилки сигналу низькоорбітальних супутників.