Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман: "Децентралізовані країни є більш успішними"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман: "Децентралізовані країни є більш успішними"

Підсумки процесу децентралізації у 2017-му і "Маршрутна карта децентралізації на 2018-й рік". Цей процес триває з 2014-го року. Станом на початок лютого 2018-го створено вже 710 об’єднаних територіальних громад. Цьогоріч процес добровільного об’єднання має завершитися. Однак реформа децентралізації триватиме. Громади отримують більше прав і можливостей. Але користуються ними по-різному… Узагальнив результати попередніх років реформи та визначив маршрутну карту на рік поточний в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері" Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман:

 
"Місцева влада, яку обирають люди, отримує повноваження і кошти. В Україні продовжується процес об'єднання громад. Громади мають працювати над тим, щоб створити нормальну інфраструктуру для життя громадян. Чим більша громада, тим більше вона матиме грошей і можливостей. З часом вся Україна буде в об'єднаних громадах, які напряму будуть отримувати кошти у свої бюджети. Наше завдання, щоб кожна утворена громада була самодостатньою. Вже є громади, які об'єднують цілий район. 
 
Найближчий базовий рівень - це об'єднана громада, в якій безпосередньо вибирають голову, раду прямими виборами, в якій є відповідний рівень представництва і довіри. 
 
Децентралізовані країни є більш успішними, бо там на місцевому рівні включені у прийняття рішень громадяни. І це дуже важливо!"
 
Слухайте програму "Сьогодні. Ввечері" по буднях з 17.40 до 20.00!