Верховний суд США відхилив позов Каліфорнії

Верховний суд США відхилив позов Каліфорнії

Верховний суд США відхилив позов, поданий владою штату Каліфорнія і захисниками навколишнього середовища, які вимагали заборонити адміністрації президента Дональда Трампа почати будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Про це повідомляє "Bloomberg".

"У позові вказано, що так звана стіна порушує закони про охорону навколишнього середовища. Будівництво ставить під загрозу такі зникаючі види, як метелик Quino Сheckerspot і мексиканський фланелевий кущ", - йдеться в повідомленні.

Проте суддя Гонсало Курьєль відхилив позов, заявивши, що уряд не перевищує його законних повноважень і може не узгоджувати рішення з владою штатів. Рішення судді схвалило Міністерство юстиції США.

Раніше Трамп надіслав у Конгрес США бюджетний запит на понад 4 трильйони доларів для будівництва "великої стіни" на кордоні з Мексикою і нарощування військової потужності. Повноваження за розподілом бюджетних коштів належать виключно Конгресу США, тому комітет по бюджету може проігнорувати запит президента.

Нагадаємо, торік у січні президент США Дональд Трамп підписав два розпорядження про посилення безпеки США на кордоні й посилення імміграційної політики. Один із документів передбачає зведення стіни вздовж кордону США з Мексикою. У Білому домі повідомили, що будівництво стіни на кордоні з Мексикою може бути профінансовано за рахунок 20% податку на імпорт мексиканських товарів.