Суд Львова оштрафував військового комісара Олександра Тіщенка (аудіо)

Суд Львова  оштрафував військового комісара Олександра Тіщенка (аудіо)

Личаківський районний суд Львова постановив оштрафувати військового комісара Львівщини Олександра Тіщенка на 5 тисяч 100 гривень. Таке покарання йому призначено за публікацію в соціальній мережі "Фейсбук" прізвищ та імен понад 15-ти тисяч призовників, які ухилялися від служби в армії.
 
З подробицями – наша кореспондентка Наталія Козачук:

"22-го листопада минулого року на офіційній сторінці Львівського обласного військкомату в соціальній мережі "Фейсбук" було опубліковано списки громадян, які підлягають призову на строкову військову службу, але не з'явилися до військового комісаріату. Жодних порушень закону військовий комісар області Олександр Тищенко в цьому не вбачає.

Натомість правозахисники вважають таку публікацію не лише порушенням прав людини, а й допомогою ворогу, - каже представник уповноваженого з прав людини Михайло Чаплига.

Тож за порушення прав призовників Львівське регіональне представництво уповноваженого Верховної Ради з прав людини подало позов на Олександра Тіщенка до суду, і цей позов суд задовольнив, призначивши мінімальний штраф у 5100 гривень за статтею Кодексу України про адмінпорушення "Недодержання порядку захисту персональних даних".

Водночас військовий комісар має ще можливість протягом 10-ти днів подати на цю постанову апеляцію".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!