До Європи прийшли аномальні морози

До Європи прийшли аномальні морози

До Європи прийшли аномальні морози, названі британцями "Звіром зі Сходу".

На території деяких країн Європи встановилася аномально холодна погода, яка прийшла до європейських країн із Сибіру, пише Інтерфакс.

Очікується, що на території Великої Британії морози та снігопад триватимуть чотири дні. Синоптики попереджають, що сильні снігопади можуть призвести до збоїв у роботі мобільного зв'язку, перебоїв подання електрики та проблем із транспортом.

"Можуть статися запізнення і скасування авіарейсів і поїздів. Можливі відключення електрики, також можуть бути перебої з мобільним зв'язком", - наводить телеканал Sky News слова представника метеорологічної служби Великої Британії.

Так, залізничний оператор Greater Anglia вже скасував деякі поїзди.

У Франції в 37 департаментах було підготовлено понад 1,3 тис. місць тимчасового розміщення для безпритульних, яким потрібно перечекати холоди. Зокрема, в Парижі влада готова надати тимчасове проживання для 500 осіб.

Незважаючи на здійснювані заходи в комуні Валанс де температура знизилася до 3 градусів морозу за Цельсієм, від холоду помер безпритульний.

Очікується, що найхолоднішими днями стануть вівторок і середа, на сході країни температура може знизитися до 6-10 градусів морозу за Цельсієм.

Влада закликала готуватися до сильних холодів жителів Австрії, Угорщини, Італії та Іспанії.

У Римі напередодні снігопадів влада оголосила про закриття шкіл і дитячих садків у понеділок. У Римському університеті Сапієнца в понеділок скасували іспити. Крім того, через холод у Римі закриті для відвідування парки, вілли та кладовища. Спостерігаються збої в русі поїздів.

У Турині через снігопад у неділю скасували матч 26-го туру чемпіонату Італії між "Ювентусом" і "Аталантою". У Венеції цього самого дня впала одна з опор моста Свободи, який сполучає місто з материком, у результаті на деякий час було перекрито автомобільний рух в обидва боки.

Також ЗМІ повідомляють, що в румунському місті Бреїла влада вирішила напередодні холодів доставити до лікарень усіх вагітних жінок і пацієнтів, які потребують діалізу, щоб вони точно змогли вчасно отримати допомогу.