Затримано організатора кібермережі Avalanche

Затримано організатора кібермережі Avalanche

У Києві затримали організатора міжнародної злочинної платформи "Avalanche", яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів.

Про це повідомляє Укрінфрм.

“Організатора міжнародної злочинної платформи, відомої як “Avalanche”, яка щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів, затримали вчора у Києві. Поліцейські виявили у нього паспорт громадянина України на ім'я іншої особи, за якими зловмисник прибув до столиці”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в орендованій зловмисником квартирі поліцейські вилучили під час обшуку  ноутбук, гроші та флеш-накопичувачі.

Затриманому інкримінують причетність до вчинення кількох кримінальних правопорушень: ч. 3 ст. 209, за ч. 1 ст. 361, ч. 2 ст. 342 та ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Водночас прокуратура Вердена і поліція Люнебурга (ФРН) розслідують кримінальну справу щодо міжнародної платформи злочинної інфраструктури, відомої як "Avalanche", яка використовувалась як майданчик для запуску та управління масовими глобальними шкідливими атаками і відмиванням грошей.

У Німеччині, за оцінками експертів, це спричинило збитків на понад 6 мільйонів євро. Крім того, грошові втрати пов'язані з кібератаками, проведеним по мережі "Avalanche", за попередніми підрахунками, становлять сотні мільйонів євро по всьому світу.