В Єрусалимі закрили Храм Гробу Господнього

В Єрусалимі закрили Храм Гробу Господнього

У такий спосіб церковні ієрархи протестують проти "систематичної кампанії проти церков та християнської громади у Святій землі".

Йдеться й про законопроект, що уможливить конфіскацію церковних земель, повідомляє DW.

На знак протесту проти політики нинішнього уряду Ізраїлю церковні ієрархи в Єрусалимі закрили на невизначений термін Храм Гробу Господнього. В оприлюдненому жорстко сформульованому листі ієрархи греко-католицької та вірменської церков пояснили, що вдатися до цього кроку їх змусила "систематична кампанія проти церков та християнської громади в Святій землі"/

У опублікованому листі релігійні діячі висловили обурення законопроектом, що дозволяє ізраїльській державі конфіскувати церковні земельні ділянки. Цей законопроект в неділю буде обговорюватися на засіданні міністерської комітету, після чого його винесуть на затвердження в Кнесет. У разі ухвалення в парламенті, документ набуде чинності закону.

У листі церковних ієрархів проект закону названий "дискримінаційним і расистським". Також вони переконані, що своїми діями Ізраїль "зневажає" ті "стосунки між християнською спільнотою і владою", що зберігалися десятиліттями.

Церква також протестує проти запровадження муніципальних зборів, які, на її думку, порушують статус-кво. У авторів листа складається враження, що ці дії мають на меті "послабити християнську присутність в Єрусалимі".

Міська адміністрація Єрусалима, своєю чергою, заявляє, що запровадженні збори стосуються не храмів, а таких об'єктів, що перебувають у церковної власності, як готелі та зали для прийомів. МЗС Ізраїлю поки не прокоментував ці звинувачення церковних ієрархів Єрусалиму.