Дмитро Кулеба: "Вибори Путіна в Криму світ не визнає"

Дмитро Кулеба: "Вибори Путіна в Криму світ не визнає"

Постійний представник України при Раді Європи, посол Дмитро Кулеба переконаний: вибори президента РФ у Криму не отримають жодного міжнародного визнання.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляє Укрінформ.

"За системою української дипломатії вже пішли всі необхідні доручення і, в тому числі, я їх отримав як посол у Страсбурзі щодо наших кроків, які ми маємо вжити, щоб вибори в Криму не були визнані жодною стороною і щоб вони вважалися нелегітимними. За великим рахунком, ми ж стоїмо на порозі появи ще одного нелегітимного президента, тобто Путіна. Як далеко підуть наші партнери у невизнанні результатів цих виборів, я не знаю. Очевидно, це буде вирішувати кожна країна. Я дуже сумніваюся, що вони вирішать не визнавати легітимність Путіна загалом. Але я більш ніж переконаний, що будуть зроблені чіткі наголоси і що вибори в Криму не отримають жодного міжнародного визнання", - наголосив посол.

За його словами, таке невизнання буде схожим на політику, яку західний світ імплементував щодо балтійських країн, коли не визнавалась анексія Латвії, Литви та Естонії, але при цьому співробітництво з Радянським Союзом не припинялося.

Водночас Кулеба зазначив, що наразі в Криму спостерігається невдоволення місцевих жителів політикою російської влади.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим на початку 2014 року. Міжнародна спільнота не визнає анексії українського півострова. Вибори президента в Росії заплановані на 18 березня 2018 року.

МЗС України направило ноту протесту МЗС Росії, в якій наголосило на неприпустимості проведення виборів на території окупованого Криму.