КНДР назвала американські санкції "актом війни"

КНДР назвала американські санкції "актом війни"

Північна Корея засудила останні санкції США, спрямовані проти її режиму.

КНДР звинуватила Вашингтон у намаганні перешкодити їй поліпшувати зв'язки із Південною Кореєю під час Олімпіади, повідомляє "Радіо Свобода".

"Дві Кореї співпрацювали разом, і Олімпіада успішно відбулася", - цитує агенція МЗС КНДР.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що блокада розглядатиметься як "акт війни". Цю заяву оприлюднила державна "Північнокорейська інформаційна агенція" після того, як адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила про нові санкції, спрямовані на скорочення Пхеньяном своїх ядерної та військової програм.

Нові санкції США спрямовані на кілька десятків судноплавних компаній, суден та фірм, пов'язаних із Північною Кореєю. Президент Дональд Трамп раніше заявив, що це - "найбільший в історії" пакет санкцій проти Пхеньяна.

Нагадаємо, торік КНДР здійснила 6 ядерних випробувань, а також випробувала декілька міжконтинентальних балістичних ракет, що викликало критику з боку світової спільноти.

Рада безпеки ООН кілька разів розширювала санкції проти Північної Кореї. Санкції обмежать для КНДР імпорт нафти, повернуть всіх її робітників з-за кордону і суттєво обмежать судноплавство. Китай виступив проти нових санкцій США для КНДР.