Проект про Голодомор отримав підтримку уряду Канади

Проект про Голодомор отримав підтримку уряду Канади

Уряд Канади надав додатковий трирічний грант у $1,45 млн на підтримку "Національного освітнього туру про Голодомор" (Holodomor National Awareness Tour).

Про це заявив у Торонто секретар Міністерства з питань канадської спадщини Арфі Вірані, повідомляє "VIDIA" з посиланням на прес-службу Конгресу українців Канади.

"Ми вдячні урядові Канади за його міцну підтримку освіти про Голодомор, яка навчить канадців нашої спільної відповідальності за супротив тиранії, гніту та злочинам проти людяності по всьому світі. Цього року ми відзначаємо 85 роковини Голодомору. Ми вшановуємо пам'ять мільйонів жертв Голодомору та дякуємо тим, хто вижили, за їхні мужні свідчення, завдяки яким цей жахливий геноцид не лишився непоміченим у світі", - заявив президент Конгресу українців Канади Павло Ґрод.

Мета проекту - побудова зв’язків між громадами для просування міжкультурного порозуміння, толерантності, свідомості та глибшої поваги до демократичних цінностей, які плекають канадці. Уряд Канади відзначив успіх проекту, продовживши його ще на три роки, зазначив екс-голова Канадсько-української фундації та керівник проекту Боб Онищук.

Окрім канадського уряду, фінансову підтримку проекту "Національного освітнього туру про Голодомор" надали також уряди провінцій Онтаріо та Манітоби, а також низка фундацій.

Нагадаємо, проект, заснований у 2015 році Канадсько-українською фундацією за фінансового сприяння уряду Канади, включає "пересувний клас" - спеціально облаштований автобус із інтерактивним обладнанням, який подорожує освітніми закладами Канади з метою донести правду про трагічні події 1932 - 1933 років в Україні. За останні три роки "пересувний клас" відвідало понад 25 000 канадців, зокрема, понад 18 000 студентів та викладачів.

Нещодавно Ізраїль також зробив перший крок до визнання українського Голодомору геноцидом.