Підвищення ціни на газ для населення в цьому сезоні не буде

Підвищення ціни на газ для населення в цьому сезоні не буде

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляє, що підвищення ціни на газ для населення в поточному опалювальному сезоні не буде.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Тема підвищення ціни на газ для населення, безумовно, дуже чутлива і постійно знаходиться з інформаційному просторі, так як це те, що хвилює людей. Я просив би, напевно, всіх, не нагнітати ситуацію заявами (про заплановане підвищення ціни на газ для населення - ІФ) ... Всі ми, і президент, і уряд, і я особисто неодноразово говорили про те, що Україна газ в опалювальному сезоні 2017-2018 років підвищувати не буде - немає економічних передумов для підвищення ціни", - сказав П.Розенко".

Разом з тим, він зазначив, що "є велике питання до формули ціни на газ". "Коли міністерства, які ініціювали цей процес, глибше вникли в суть справи, постало питання про те, що формула є некоректною, вона не відповідає реальному утворенню ціни на газ", сказав П.Розенко.

За його словами, зараз не йдеться про те, "на скільки відсотків підвищити або знизити ціну на газ - це буде формувати ринок". "Зараз питання в тому, що та формула, яка раніше була затверджена, повинна бути змінена - вона несправедлива, необ'єктивна. Тому зараз переговори з МВФ йдуть тільки з тієї точки зору, яку правильну формулу нам прописати, щоб ні у кого не було питань - ні у МВФ, ні в уряду України, і, найголовніше, щоб ця формула була зрозуміла громадянам України", - підкреслив віце-прем'єр.