Гірники 3 шахт голодують у Києві

Гірники 3 шахт голодують у Києві

Працівники трьох шахт ДП "Селидіввугілля" оголосили голодування в приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

"Працівники трьох шахт державного підприємства "Селидіввугілля", а також голови тамтешніх первинних профспілкових організацій разом із очільником місцевої організації НПГУ міст Селидового та Новогродівки Віктором Трифоновим щойно у приміщенні Міністерства енергетики та вугільної промисловості оголосили безстрокове голодування", - написав він.

Гірники наполягають на погашенні усієї заборгованості зі заробітної плати. З огляду на інфляційні процеси вони також закликають підвищити тарифні ставки і вимагають виділити кошти на технічне переоснащення і забезпечення матеріалами ДП "Селидіввугілля". У разі невиконання вимог вони залишають за собою право на страйк.

Нагадаємо, гірники 4 шахт ДП "Селидіввугілля" з 14 лютого розпочали акцію протесту, вимагаючи  виплатити заборговану заробітну плату.

16 лютого Уряд спрямував 365 мільйонів гривень бюджетних коштів на погашення заборгованості з зарплати гірникам державних шахт України. Безпосередньо ДП "Селидіввугілля" отримало 90,8 мільйона гривень бюджетних коштів. Але заборгованість залишається.

Три шахти ДП "Селидіввугілля" - "1-3 Новогродівська", "Котляревська", "Україна" - продовжують простоювати. Запрацювала лише одна копальня - "Курахівська".