Дональд Трамп виступив за заборону продажу напівавтоматичної зброї

Дональд Трамп виступив за заборону продажу напівавтоматичної зброї

Президент США Дональд Трамп заявив, що підписав меморандум, в якому рекомендується оголосити поза законом напівавтоматичну зброю, подібну до тієї, що було використано під час недавнього інциденту зі стріляниною в школі у Паркленді, штат Флорида.

Про це президент повідомив під час церемонії, що відбулася у вівторок, вручення 12 громадянам США Медалі доблесті – вищої нагороди за прояв мужності при забезпеченні громадського порядку, передає "Голос Америки".

Серед нагороджених – п'ятеро правоохоронців із Сан-Бернардіно, Каліфорнія, які в 2015 році перегородили шлях злочинцеві, що влаштував у робочому приміщенні стрілянину, яка призвела до загибелі 14 людей.

Церемонія вручення нагороди відбулася незабаром після того, як президент Трамп зустрівся з потерпілими внаслідок інциденту в Паркленді.

Нагадаємо, що в середній школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд (штат Флорида) сталася стрілянина. Поліція офіційно повідомляє про 17 загиблих і понад 50 поранених. Стрільця заарештували. Ним виявився 19-річний Ніколас де Хесус Крус. Він вирізнявся своєю асоціальною поведінкою, однак влада не приділила цьому належної уваги, і молодий чоловік зміг дістати зброю.