Дональд Трамп визнав втручання Росії у вибори в США

Дональд Трамп визнав втручання Росії у вибори в США

Президент США Дональд Трамп повністю визнає, що російська сторона не лише намагалася втручатися, а й фактично втручалася і впливала на американські вибори в 2016 році.

Про це заявила на брифінгу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, повідомляє DW.

"Абсолютно зрозуміло, що Росія втручалася у вибори. Цілком зрозуміло й те, що це не вплинуло на вибори. Зрозуміло й те, що передвиборчий штаб Трампа не вступав у жодні змови з росіянами заради цього", - заявила Сандерс.

Вона також наголосила, що Дональд Трамп неодноразово визнавав російське втручання, вказавши на випадки, коли президент США робив подібні заяви.

Відповідаючи на запитання, чому Трамп не ввів у відношенні Росії санкції, Сандерс зазначила, що президент США став "набагато жорсткіший" по відношенню до Росії. Трамп став за один рік "більш жорстким" до Росії, ніж попередній президент Барак Обама "за всі вісім років", вважає прес-секретар.

Сара Сандерс відмовилася прямо відповідати на запитання про дії Трампа в світлі нових доказів російського втручання в американські вибори.

Натомість прес-секретар Білого дому згадала низку дій Трампа, від яких "Росія не в захваті" - додаткове фінансування для армії США, допомога в експорті енергоносіїв в Східну Європу, підтримка санкцій, введених адміністрацією Обами, допомога Україні з озброєнням та інші.