За тиждень - 820 нових хворих на кір

За тиждень - 820 нових хворих на кір

За минулий тиждень в Україні зафіксовано 820 випадків захворюваності на кір, померла 5-місячна дитина.

Про це під час брифінгу щодо ситуації із захворюваністю на кір поінформував заступник директора з нагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

"За оперативними даними ЦГЗ, на минулому тижні захворіло 820 людей. Впродовж семи тижнів 2018 року на кір захворіло 5 097 людей, 1693 дорослих  і 3404 дитини. За цей час до стаціонарів було госпіталізовано 3 464 особи. З минулого тижня підтвердився ще один летальний випадок - померла 5-місячна дитина в Одеській області саме від ускладнень, які спричинені кором. Планове щеплення цій дитині повинні були зробити в 12 місяців згідно з Національним календарем щеплень", - сказав Віктор Ляшко. Він наголосив, що саме цей випадок захворювання та смерті 5-місячної дитини якнайкраще свідчить про наслідки відмов - усвідомлених, чи з інших причин - від вакцинації дітей, і як наслідок - відсутності колективного імунітету.

"Це саме той випадок, коли відповідальність за захворювання та смерть дитини лежить на кожному, хто свідомо чи з об'єктивних причин не був щеплений в минулі роки. Якби в нас у країні охоплення щепленням становило 95%, то цю дитину можна було б врятувати за рахунок колективного імунітету і за відсутності циркуляції збудника кору на території нашої країни", - сказав Ляшко.

Він зауважив, що пік захворюваності на кір припав на кінець січня, і висловив сподівання, що надалі динаміка захворюваності знижуватиметься.